Arendal BJJ er en undergruppe i Arendal Jiu Jitsu Klubb, hvor vi trener Brasiliansk jiu-jitsu, og Sørlandets første klubb med sortbelteinstruktør.

Hva er Brasiliansk jiu-jitsu?

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) er en kampsport som særlig fokuserer på grep og kamp på bakken - vi starter også stående og gjør kast og nedtagninger som eksempelvis i judo og bryting, men fortsetter på bakken og forsøker å få en dominerende posisjon eller avslutte kampen med kveldning, armlås, skulderlås eller fotlås.

BJJ er god fysisk trening, og godt grunnlag for selvforsvar. Det er sterkt fokus på sparring og aktiv motstand, og det er flere aktive utøvere i Arendal BJJ som gjør det godt i konkurranser.

Vi er stolte av vår BJJ-stamtavle som går strake veien tilbake til Carlson Gracie.

Våre instruktører

Vetle Leinonen-Roeim

Vetle har sort belte under Eduardo Teta Rios fra Frontline Academy i Oslo, et av europas beste BJJ-akademier, hvor han trente i mange år. I 2014 flyttet han til Grimstad, og siden den gang har han vært instruktør i Grimstad Grappling & MMA, Performance Kampsportsenter, og nå Arendal BJJ.

Richard Hansen

Richard har brunt belte i BJJ, og elsker de mest kompliserte teknikkene som finnes i BJJ - derfor har han også ansvaret for advanced-treningene våre.

Petter Gjertsen

Petter har lilla belte, og har trent i Larvik BJJ og på Frontline Academy. Han konkurrerer mye, og har flere medaljer fra blant annet Sande BJJ cup og BJJ Scandinavia Open.

Tina Bjerkeng

Tina har lilla belte, er en av våre mest meritterte utøvere, og har vunnet medaljer i nesten alle konkurranser siden første gang hun konkurrerte.

Dan Thomas Marceliussen

Det finnes neppe en kampsport som Dan Thomas ikke har trent, og han er ekspert på nærkamp og selvforsvar. Hos oss er han instruktør på nogi/submission wrestling-partiet. Han kan også rulle med pysjamas, og har blått belte i BJJ.